" TRUST in Allah wont make the mountains smaller but make CLIMBING easier. DO NOT ask Allah for a lighter load, but ask Allah for a STRONGER BACK..."

Tuesday, November 30, 2010

sahabatku sekalian...tq


-antara sahabat2 semasa di  SMKA kuala abang
cukup tersentuh dgn lagu ini. teringat kepada sahabat-sahabat lama di sekolah dulu, SMKA Kuala Abang. antunna dan antum masih di benak fikiran ana. terima kasih kerana telah menjadi sahabat ana. tidak lupa kepada sahabat-sahabat ana di Kolej Matrikulasi Pulau Pinang, setiap hari pasti terlintas kalian di fikiran ana. harap antunna antum semua gagah meneruskan perjuangan di bumi KMPP selepas ana dah pergi. last but not least, sahabat-sahabat ana di CFS IIUM PJ. terima kasih kerana cube memahami diri ana. terima kasih kerana cuba bertolak ansur dengan kelemahan ana, dengan karenah ana. kalau nampak ana mula hanyut, tolong tarik semula tangan ana. saat mendengar lagu ni, terase Allah, amat bertuah ana punyai sahabat-sahabat seperti antunna antum semua di sisi, bersama-sama berjuang. tanpa kalian semua, tak mungkin ana dapat bertahan seorang diri. di kala banyak taklifat perlu dibereskan, di kala markah kuiz dan assignment kurang memuaskan, di kala lab report di 'reject' oleh lecturer sbb hntr lambat, di kala result exam amat merunsingkan, di kala hati dan fikiran diserang penyakit down, antunna antum lah menjadi booster bagi motor dan enjin diri ana untuk kembali bangkit menderam...antuna antum lah pemberi ingatan supaya kembali mengadu kepada Allah walau apa jua situasinya,.......terima kasih sahabat....


6 comments:

Mohd Shafiq Izwan B Abdullah said...

saya ada 2 org kawan dr skolah kaka. waa.

Liyana Rosli said...

slm, sape kawan tuh? kenal kot..

Mohd Shafiq Izwan B Abdullah said...

erk. salam. sobrun jamil ngn pidin. ingt?

Liyana Rosli said...

kenal2...satu batch sekali..

Mohd Shafiq Izwan B Abdullah said...

ouh. sekelas?

Liyana Rosli said...

xde la...kelas lain2..tp kenal ajeh..ni kenal diorang kot mane?