" TRUST in Allah wont make the mountains smaller but make CLIMBING easier. DO NOT ask Allah for a lighter load, but ask Allah for a STRONGER BACK..."

Saturday, July 23, 2011

~ JATUH..??...~

Alhamdulillah...
Baru bangkit selepas "jatuh" sebentar..
selepas hampir seminggu "berperang" dengan diri sendiri...alhamdulillah..
Allah tunjukkan jalan..

Kadang-kadang, pabila diri dibelenggu masalah, 
masalah hati, masalah diri, masalah dengan orang lain,...
punca UTAMAnya..

kita check smula, hubungan kita dengan ALLAH...
sejauh mane kita letak PERGANTUNGAN kita pada Allah..


Ujian dari Allah kepada diri...tanda Allah sayang kita..
Allah sedang PERHATIKAN kita...Allah sedang PANTAU hambaNYA ini..


kita harus SEDAR,,...celik dengan SAPAAN dari Allah ini...
bukannya MELATAH, MERUNGUT...MENGELUH...MERUDUM jatuh..PUTUS ASA dgn hidup!!




seminggu lepas...rasa diri ini ketinggalan di belakang...semua sahabat-sahabat sudah "berlari-lari" di hadapan..
diri ini masih di belakang...left behind.

sedih...

kecewa..

down...

rasa tak layak..








....tup2...

ketukan di pintu hati....

dari Allah......dari mama dan papa.......dari sahABat-sahabat......dari kawan-kawan......dari adik-adik...


LA TAHZAN...Innallah Ma'ana..



mid-sem exam menghampiri...satu hari je lagi..masa berbaki untuk pulun stadi...

resah,...gelisah...takut,..gentar..

normal..

yg penting,...YAKIN dengan janji ALLAH...

usaha...do'a...tawakkal..



buat sahABat-sahABat seperjuangan ku...

Sape kate kita LESU, kita LEMAH..?? sape cakap kita LAMBAT..??

sape kata kita KETINGGALAN..??!


insyaAllah, sama-sama kita buktikan...

PEJUANG Islam juga HEBAT berpencak di arena akademik...

InsyaAllah...

ALL THE BEST semuaa...

^_^

5 comments:

husnataqwa said...

salam dik.

insya Allah anda kuat.
dan kekuatan itu perlu dibina.
kehidupan ini tak selamanya manis, tapi ia akan menjadi indah andai semuanya dengan iman dan perjuangan.
teruskan.
perasaan itu kadnag2 paluan dari syaitan yang mahu kita rebah dan jatuh. mesti bangkit.

pengemudi kalau rebah, bagaimana anak kemudinya? pasti berterabur.

kuatlah untuk yang lain juga kuat. mesti kuat dan tabah.

allah pasti bersamamu selalu.

insya Allah.

Liyana Rosli said...

insyaAllah akak...sedang belajar...hidup ini proses pembelajaran..

insyaAllah....kita KUAT..!!...terus KUAT...!!

peachippo said...

timekaseh berkonsi...
sgt sedar kan aku jugak ,
hidup bukannye selalu di atas:)

Anonymous said...

assalamu'alaikum..finally.. update pn..hehe..

dik..jgn pernah jadikan kawan lain sbagai KPI kita..tp ambillah rasulullah sbgi matlamat n KPI..jgn "berlari"..sbb org lain "berlari"..khuatiri kita akn penat kejar je..akk pn prnh diuji dlm situasi "lari-berlari" "kejar-mengejar" diatas... perbaikilah diri demi amanah yg ditaklifkan..bn kerana insan persekitaran...dan bilamana kita dh usaha do the best we can..hav full trust in Allah.biarlah org lari 100km/h ke yg pernting kita tau speed kita sndri..n kita tau sbb apa kita pn kene turut berlari..jom sama2 tajdid niat.

biar lmbt asal x pancit..bknkah istiqomah itu lbh dituntut.=)

sekian saja pengalaman seorang per"larian" ^.^ jom lari


~membr musolla (>_^)

Liyana Rosli said...

admin~member musolla..

terkedu...

Allah..