" TRUST in Allah wont make the mountains smaller but make CLIMBING easier. DO NOT ask Allah for a lighter load, but ask Allah for a STRONGER BACK..."

Thursday, March 11, 2010

SPM, Alhamdulillah............

xde ape boleh diucap............walaupun x dpt stret A, aku syukur sgt2 dah dpt 9A. result aku lebih kurang result trial spm dulu. td kat skolah, calon2 spm yg dpt stret A dan 9A kene ambik anugerah d pentas. kebetulan aku pakai selipar adik aku yg ala2 slipa jepun....kene marah ngan cg rokiah n cg zahariah. ade cg siap bagi aku try kasut tumit ye lg...heheh, aku ni kaki giant, saiz 9... aku pon sumbt je la kaki. mmg x muat. cg zahariah suruh aku tebeng gok sumbat kaki. nok tegelak aku. aku kbo ke cg, kang koyak slipar cg nih....heheh.
last skali, aku kabo ke cg aku nk g carik slipar lain....lepas 3-4 minit, aku rase mcm malas nk g ambik. aku suruh bdak form 5 ganti aku....lepas tu, 2-3 kali tembung ngan cg rokiah. marah aku. heh, aku senyum je la.....last2, aku g amek hadiah tu kt back stage. pelik sgt rase td, bese le...lame x jumpe junior2, cikgu2......junior2 tuh dok abih2 mintok aku krepek....dok ingat la plok nok beli skek on the way pegi td...hahah. sori.



time nk ambik slip, cg tu duk analisis dulu result aku. cg zambala kabo, aku ni main bnyk sgt, tgk, add math dah B......patu, cg man plok geleng2 kepale kabo, gane fizik awok bulih A-.........
heh, add math tu aku syukur mbeng bulih B, ingat da bulih C, dok pon D....Fizik plok, se sbb aku wak pilihan soalan salah, se g sbb aku saloh wak eksperimen [psl compression spring, aku g wak extension]....hape la.....

ape2 pon, aku puas hati.....Insya-Allah, lepas nih, bile dah masuk matrix atau u, aku akn usaha lebih lagi...........

2 comments:

bawang kecek said...

nyway tahniah...
mu mmg geniusss...
haha...
tp ayt cg joe mse ak ckp ng dy tuh jht cket haha..."gne bdk bjok g2(mu la tuh)dpt 9a j"haha...
jgn mrah ye bossss...
cg sengeh j mse ak kte mu psan soh kmas blk aero...
haha...

kadet44 said...

ngek cg....
aku bulih 9a tu doh lege mbeng....
sepanjang seminggu sblum result kluo, aku xleh tdo mlm, tau!!
debo mbeng, aku bukan sek stadi parok, main banyok pulok.....
bkpe, expect aku kene dpt stret A+ ke nye??ajaib tuh....