" TRUST in Allah wont make the mountains smaller but make CLIMBING easier. DO NOT ask Allah for a lighter load, but ask Allah for a STRONGER BACK..."

Sunday, October 31, 2010

[ currEnt state ]

setakat hari ni, dah seminggu berada di cfs iium, pj. esok kelas bersambung lagi. 3 hari mengikuti kelas pada minggu lepas, sudah satu chapter habis bagi subjek bio 2 juge math 1. sem ni agak rileks, ambik hanya 2 core courses (biologi 2 dan mathematics 1) dan juge subjek FIM (Religions In Malaysia). kelas FIM tak start lagi minggu lepas, tp dah tahu sape lecturer.

Lecturer Bio 2 : Sir Azyril Iskandar Abdullah
Lecturer Math 1 : Mdm Faizah Jaafar
Lecturer RIM : Mdm Rahimah Embong


setakat ni, aku rase semua lecturer yg mengajar kelas aku bagus2. Alhamdulillah. yang penting sekarang, aku usaha sungguh dlm pelajaran dengan bimbingan mereka. semoga Allah membantuku...membuat lompatan bermakna dlm hidupku pada sem ini..




roomate aku, Amira Nadzira Abd Hamid. baru2 ni dapat offer ke Mesir untuk buat program perubatan. tp malangnya, surat tu sampai lambat ke rumah dia. so, pihak pengurusan tu kate dia kene tunggu sampai mereka2 di mesir tu habis satu sem dulu di sana, baru dia pegi. tapi, tak konfem pon lagi nak pegi ke tak. consider antara nak ke mesir atau teruskan dengan program foundation kat cfs ni. aku tumpang gembira. heheh. lagipon dr awal sem 1 hari tu lagi dia ade kate pasal kemungkinan akan ke mesir ni. tp yang sedihnye, kalau roomate aku sorang ni pegi mesir, tinggal la aku sorang2 bilik tu. haha, memandangkan akmi 2 orang aje sebilik. tgk la mcm mane jadinye nanti...manusia hanya merancang, tapi segala-galanya Allah yg tentukan...





tadi bersembang dgn jiran room sebelah, katenye, kawan dia sedang buat preparation untuk ke Korea untuk buat engineering dlm bidang Aeronautics. hhmmpphh...heh, amat seronok didengar, teruja, sentiasa menjadi kegilaan aku....tp, aku yakin apa yg aku buat sekarang, Allah akan tunjuk jalan yg mane yg terbaik buat kite dlm hidup kite. tidka semestinye semua yg kite fikir baik untuk kite itu, baik untuk kita. mungkin sebaliknya...oleh itu, hendaklah kite sentiasa mohon kepada Allah agar sentiasa tunjukkan apa yg terbaik buat kita semua.

1 comments:

Anonymous said...

;)